lunes, 15 de febrero de 2010

Sortida de la presó de Nelson Mandela.


El 1990 el president del país Frederik Willem de Klerk va concedir la llibertat a Mandela. En sortir de la presó Mandela no cridà la venjança sinó a la reconciliació i la pau, treballant units per posar fi al govern racista del país i aconseguir la igualtat de la població sud-africana.
El 1992 fou recompensat, juntament amb Frederik Willem de Klerk, amb el Premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional pels seus esforços en la finalització del règim de l'aparthei i en favor dels drets humans.
El 1993 va acordar amb el Govern nacional de Sud-àfrica, encapçalat per Frederik Willem de Klerk, la formació d'un govern de transició i la celebració, l'any següent, d'eleccions presidencials. Per aquest motiu, aquell mateix any va ser guardonat, al costat de Frederik de Klerk, amb el Premi Nobel de la Pau pel seu treball pel fí pacífic del règim de l'apartheid, i per a posar els fonaments per a una nova democràtica Sud-àfrica.
El 1994 Nelson Mandela va ser escollit president de Sud-àfrica en les primeres eleccions democràtiques i multiracials del país, càrrec que desenvolupà fins el 1999.






No hay comentarios:

Publicar un comentario